Advies en begeleiding van familiebedrijven - van generatie op generatie

Over ons

INNOO is een veelzijdige samenwerking van senior professionals die hun expertise op het gebied van familiebedrijven hebben gebundeld. Onze ervaring ligt in het adviseren, coachen en opleiden van de huidige en toekomstige leiders en aandeelhouders. De (associate) partners van INNOO hebben een schat aan ervaring op het gebied van leiderschap, opvolging, familie-eigendom, strategie en bestuur.

Hieronder leest u hoe de partners elkaar zien:

Jacqueline van Zwol - partner

Jacqueline van ZwolVeelzijdig en kundig adviseur, coach, mediator, bestuurder en commissaris met een financiele achtergrond. Gedreven om een verschil te maken voor families en hun bedrijf. Empathisch, een sterke conceptuele denker, stimuleert reflectie en actie, coachende stijl. Ruime ervaring met het ontwikkelen van opvolgingstrajecten, familiestatuten, familieteams en governance structuren. Verbinder tussen generaties. Ze is gastdocent over opvolging, governance en advisering in familiebedrijven aan verschillende universiteiten.

‘Ieder familiebedrijf is een continu veranderende puzzel. Het is mijn rol om families, eigenaren, opvolgers, directies en toezichthouders te helpen om met een goede aanpak de juiste oplossingen voor hun unieke puzzel te ontwikkelen'.

Meer over Jacqueline: 

Albert Jan Thomassen - partner

Albert Jan ThomassenGrote ervaring met opvolgings- en bestuurlijke vraagstukken bij familiebedrijven in zowel adviserende als bestuurlijke rollen. Actief voor familiebedrijven in binnen- en buitenland. Maakt de dilemma’s helder die zich voordoen tussen eigenaren, directeuren en bestuurders. Kan complexe zaken simpel maken dankzij grote schat aan kennis en praktijkcases. Combineert advies en educatie. Weet op een unieke manier een heldere en pragmatische aanpak te combineren met respect voor de speciale dynamiek van ondernemers en ondernemende families.

‘Goede oplossingen krijg je door goed samenspel tussen familie, eigenaren, het bestuur en de  dagelijkse leiding. Naast een doordachte bestuursstructuur, gedragen door alle spelers, is het proces minstens zo belangrijk. Anders gaat het niet werken.’

Meer over Albert Jan: 

Vragen van familiebedrijven

We krijgen een externe CEO en willen dat de cultuur van ons familiebedrijf bewaard blijft. Hoe pakken we dat aan?  

Wie van mijn kinderen is het meest geschikt om het familiebedrijf te leiden? Hoe maak ik een keuze die fair is voor iedereen?

Wat heeft de volgende generatie nodig om goed te kunnen functioneren als een team zonder dat de familieband onder druk komt te staan?

Hoe behouden we het ondernemerschap in de volgende generatie?

Hoe kunnen we de kinderen voorbereiden op de verantwoordelijkheden van het aandeelhouderschap?

Adviseren & begeleiden

bij de verdere ontwikkeling van bedrijf en familie

Besturen

door (tijdelijk) deel uit te maken van de Stak, RvC of RvA

Coachen

van leiders en bestuurders

Opleiden

van familieleden en bestuurders