Blog

KERSTCADEAU: BOEK OVER GOED EIGENAARSCHAP

By december 2023 december 21st, 2023 No Comments

Nog net voor de kerstdagen brengen we jullie graag op de hoogte dat we in oktober een boek hebben uitgebracht over goed eigenaarschap. Het boek -toevallig ook nog eens in kerstkleuren – is geschreven voor eigenaren van familiebedrijven en geeft hen ankers voor goed eigenaarschap. Het neemt de lezer heel concreet mee langs de vraag wat de rol van de eigenaar is, hoe die zich verhoudt tot bijvoorbeeld de directie en de RvC, hoe een STAK (stichting die de aandelen beheert) werkt en wat familiedynamiek kan betekenen. In een aantal praktische hoofdstukken helpt het (toekomstige) eigenaren vervolgens bij het maken van een passende eigendomsstrategie, een eigenaarsvisie te formuleren en competenties te ontwikkelen om een goede eigenaar te zijn.

Jan Renier Swinkels (oud CEO Royal Swinkels Family Brewers, toezichthouder bij verschillende familiebedrijven): “Veel familiebedrijven worstelen met de invulling van eigenaarschap. Dit boek komt daarom als geroepen voor kleine en grote familiebedrijven. Het geeft praktische handvatten en wijze raad om aan de slag te gaan met je rol als eigenaar. Dit gaat families helpen!”

Als je het wil bestellen dan kan dat bij de (online) boekhandel. Als je meer dan 10 boeken wil bestellen dan is dat ook makkelijk via https://hetfamiliestatuut.nl/product/goed-eigenaarschap/.

Nieuwsgierig: op managementboek.nl staat een preview: Goed eigenaarschap – Voor synergie tussen familie en bedrijf – Boekblog – Managementboek.nl

We wensen jullie hele fijne kerstdagen en een hele mooie start van 2024!

Meer weten? Neem gerust contact op.