Blog

Belangrijk & urgent

By maart 2020 No Comments

We zitten in de uitzonderlijke situatie dat de Corona crisis zowel op het familiesysteem als op het bedrijfssysteem zijn impact heeft. Dat maakt het voor u als ondernemer met een familiebedrijf extra zorgelijk. Blijft iedereen, zowel familieleden als werknemers, gezond? Welke beslissingen moeten er genomen worden om het familiebedrijf door deze spannende periode te loodsen?

In ‘normale tijden’ helpt de Eisenhower matrix, een timemanagementtool die onderscheid maakt tussen zaken die belangrijk zijn en zaken die urgent zijn. De tool dient om belangrijke zaken die niet direct urgent zijn toch prioriteit te geven. Nu is de matrix minder relevant, het is alle hands aan dek, veel urgente zaken hebben voorrang.

Wij willen iedereen heel veel sterkte toe wensen in deze bizarre Coronatijden, waarin sommige ondernemers het drukker hebben dan ooit en velen ook de deuren tijdelijk moesten sluiten. Het vergt veel van iedereen. Niet alleen juiste acties nemen extern en intern, maar ook de communicatie met alle stakeholders.

Mochten we iets voor u kunnen betekenen laat het ons weten, waar kan helpen we graag. Misschien toch één tip: goede communicatie binnen de familie is een factor die een positief verschil maakt, maar zeker nu. Echter, juist in een crisissituatie kan communicatie onder druk komen te staan, dus blijf daar aandacht aan geven: niet urgent, wel belangrijk.

Nogmaals heel veel sterkte.

Meer weten? Neem gerust contact op.